Tusen takk!

  • 05.08.2016 - 15:22

Jeg må ærlig innrømme at jeg gruet meg litt til å poste innlegget jeg skrev igår, det kan være et veldig sårt tema, det kunne skapt kraftige reaksjoner og ja, you name it. Det er jo tross alt en sak som psykisk har ødelagt et annet menneske, og det kan være litt "skummelt" å uttale seg om noe men kanskje ikke kan så mye om, jeg håper ikke jeg har tråkket noen på tærne eller slikt. Men jeg har ikke fått noe annet enn positive tilbakemeldinger, og for det er jeg veldig takknemlig.
Slenger inn et bilde som ikke har noenting med saken å gjøre, og vil igjen takk for super respons på gårsdagens innlegg!

- Cerine

Hva er et nei?

  • 04.08.2016 - 22:28

Jeg skjønner egentlig ikke helt hensikten med at jeg skal ha en blogg. Jeg er sjeldent aktiv her, jeg har sjeldent noe spennende å dele og jeg har ikke masse dyre ting jeg kan showe-off på den. Men idag, så føler jeg for at den kan komme til nytte. Jeg vet at mange ser på det å skrive som terapi. Og det skal jaggu jeg prøve også. På min gamle blogg prøvde jeg meg vel også på dette, men jeg var ung, tok til meg alt negativt som kom inn i kommentarfeltet og jeg tålte ingen form for kritikk. Jeg liker å tro at jeg tåler litt mer idag og at jeg kan ta imot det jeg får med et åpent sinn.

Jeg kom over ett innlegg tidligere idag, som omhandlet en hendelse jeg ikke har hørt noe om tidligere. Og med tanke på rettssystemet og at Norge er i et nøtteskall er ikke det så rart. For når ble voldtekt så alvorlig? Tydeligvis aldri. Denne hendelsen fant sted i Hemsedal i 2014. En jente på 18 år blir dopet ned på kokain og MDMA (vi snakker forresten dødelige doser), av tre voksne menn. Disse tre voksne mennene voldtok hun, gjengvoldtok hun, hele natten. Disse tre mennene er idag frikjent. For to dager siden ble de frikjent. Klapp på skulderen og gratulerer til rettssystemet. Er det rart mange jenter (og gutter for den saks skyld) velger å ikke anmelde? I dommen til disse tre mennene står det tydelig at de var fullstendig klar over at jenta ikke var i stand til å motsette seg deres handlinger. Jeg vil tro dette inkluderer å si nei. Jeg kommer nok til å sitere en del fra det innlegget jeg fant isted, jeg starter her;

"Meddommerne ser altså bort fra at det i dommen står at overgriperne var klar over at hun var ute av stand til å motsette seg deres handlinger. Allikevel er ikke det nok bevis. Denne holdningen om at vi jenter må oppføre oss på en måte som gjør at det er hevet over enhver tvil at vi ikke vil at tre voksne menn skal ha sex med oss, mens vi er neddopet av dop de samme mennene har gitt til oss første kvelden vi møter dem."

Er man ikke istand til å si nei er man i hvertfall ikke i stand til å si ja. Jeg kjenner jeg blir veldig tom for ord når det er slik som dette det veldig ofte ender.

Jeg søkte litt rundt og fant en annen artikkel om voldteksstatistikk. I 2014 var det 139 henlagte saker. Fra 2011-2013, av 2154 anmeldelser, har kun 107 saker endt med fellende dom og fengselsstraff. Alle voldtektssaker skulle endt med fellende dom og fengselsstraff spør du meg. Men tenk på dette, 2154 anmeldelser fra 2011-2013. Hvor mange er det da som ikke er anmeldt?

"Er dette patriarkatet i praksis? Unge jenter må insistere på et nei før det er et nei? Å være så dopa at du ikke klarer å røre på deg og å si nei er det samme som å si ja? Hvor kommer setningen ?hun ville det sikkert? inn her? Hadde hun på seg kort skjørt også, eller? Fy faen.

Dette er rettsvesenet vårt i praksis."

Jenta i saken jeg har kommentert har forresten gått frem i media idag, i håp om dette ikke skal skje med fler. HER!

Innlegget jeg fant her. Artikkelen om statistikk her.

Jeg har så utrolig mange meninger og ting jeg vil si denne saken, men jeg velger og ikke gå noe lenger inn på det. Jeg måtte bare lufte meg litt. Jeg håper jenter som skulle havne i denne situasjonen velger å anmelde, men jeg har også full forståelse for de som velger å ikke gjøre det. Best av alt var om ingen måtte oppleve dette.

- Cerine

Ylva Cerine

Hei, jeg heter Ylva Cerine og er 17 år fra Moss. Jeg går VG2 på Kirkeparken og bruker ellers tid på jobb eller annet fritidssyssel. For spørsmål eller andre henvendelser, ta kontakt på mail eller bruk kommentarfeltet. ylva.cerine@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

hits